Klimrozen snoeien

Klimrozen zijn al vele jaren een kenmerkende verschijning in de tuinen van Nederlanders. Deze mooie bloemen geven een kleurrijke touch aan tuin of terras en bloeien van mei tot en met september. Maar voor het kweken van goede klimrozen is het belangrijk dat ze goed gesnoeid worden. Onder het goed snoeien verstaan we het jaarlijks verwijderen van verouderde of afgestorven bloemen en takken. We gaan je uitleggen hoe je dit het beste kunt doen.

In welke periode kun je Klimrozen snoeien?

Het snoeien van Klimrozen van moet verricht worden in het vroege voorjaar, met name in maart. Vooral als je Klimrozen in een container kweekt is dit essentieel, aangezien een container geen ongehinderde toegang heeft tot voedsel en andere voedingsstoffen die de plant nodig heeft. Wanneer de plant tonnetjes niet goed gesnoeid wordt, kan het klimrozenstruikje corrupt worden, waardoor de plant niet meer goed bloeien. Dit betekent dat je jaarlijks je Klimrozen moet snoeien om ervoor te zorgen dat het bloeien op optimaal niveau blijft.

Hoe snoei je Klimrozen?

Als eerste doe je het vroege voorjaarsnoei. Ontsnoei alle dode en verouderde bloemen en takken. Verwijder ook alle gebroken takken en alle dood en verouderd hout. Je Klimrozen in maart ook tevens kort terugknippen, maar niet meer dan een derde van de gehele plant. Teveel knippen kan schadelijk zijn voor de plant en kan het bloeien beïnvloeden.

GARDENA THS 500/48 Telescopische Heggenschaar (gemotoriseerd) - 48 cm Meslengte - 25 mm Tandmes opening
Coolblue.nl
Met de Gardena THS 500/48 heggenschaar kunt u hoge heggen eenvoudig en veilig snoeien vanaf de grond.Waar is de heggenschaar voor geschikt?Met de elektrische telescopische heggenschaar THS 500/48 kunt u zonder ladder probleemloos hoge heggen snoeien. Deze haagschaar van Gardena beschikt over een telescopische steel en is daarmee ideaal voor het snoeien van hoge hagen vanuit een veilige staande positie op de grond. Dankzij de telescopische steel kan deze haagschaar worden verlengd tot 3 meter werkbereik. Een kantelbare kop maakt het snoeien van hoge heggentoppen en bodembedekkers mogelijk. Dankzij de ergonomisch gevormde handgreep ligt de haagschaar prettig en veilig in de hand in elke snoeisituatie. Dit garandeert moeiteloos en prettig werken. Door de nieuwe mes-geometrie en lasergesneden precisiemessen wordt het snoeimateriaal vastgezet waardoor je efficiënt en snel kan snoeien. Gesnoeid materiaal slipt minder vaak en ook de resten worden gemakkelijker weggesnoeid. Dankzij de grote mesopening zijn ook dikkere takken in hagen geen enkel probleem. Deze elektrische haagschaar is voorzien van een hoogwaardige, krachtige motor voor krachtig en continu snoeien in één haal, zonder lastige blokkeringen en onderbrekingen. Uw veiligheid is belangrijk voor Gardena. De mesbescherming op het uiteinde van het mes beschermt de gebruiker tegen terugslag als er dicht bij de grond wordt gesnoeid en beschermt het mes tegen schade. Een kabelontlasting voorkomt dat het verlengsnoer per ongeluk kan loskomen.Belangrijkste specificaties: Telescopische steel waarmee de heggenschaar kan worden verlengd tot 3 m werkbereik De kantelbare kop maakt het snoeien van hoge heggentoppen en bodembedekkers mogelijk Voorzien van een hoogwaardige motor voor krachtig en continu snoeien in één haal Gewicht: 4.1 kg Garantie:Er zit twee jaar garantie op de (elektrische) Gardena heggenscharen....
€ 168.13

In de late zomer of vroege herfst kun je de Klimrozen een tweede keer snoeien. Snoei meer in de lengte dan in de breedte en verwijder alle takken die aanzienlijk langer zijn. Dit is vooral belangrijk als je de plant in een container heeft gekweekt, aangezien de plant hierdoor zijn glans zal behouden en in balans zal blijven met de omringende planten. Vergeet ook niet om de plant goed te water geven.

Met welke gereedschappen kun je Klimrozen snoeien?

Er zijn verschillende gereedschappen die je met Klimrozen kunt gebruiken. De meest gebruikte gereedschappen zijn secateurs en een heggenschaar. Secateurs worden gebruikt voor het knippen van takken en kleine struiken. Hiermee kun je de Klimrozen stevig terugknippen. Daarnaast kun je voor de grotere takken een heggenschaar gebruiken. Dit gereedschap is geschikt voor het snoeien van grote Klimrozen struiken of zelfs hele boompjes. Verder is het handig om handschoenen te dragen, aangezien de doornen van de Klimrozen struik gemakkelijk je huid kunnen doordringen.

Conclusie

Klimrozen zijn het beste te snoeien in het vroege voorjaar (maart). Zorg ervoor dat je alle dode en verouderde bloemen en takken verwijdert, niet meer dan een derde van de plant knipt en de plant goed water geeft. Gebruik vervolgens het juiste gereedschap: Sekateurs en een heggenschaar. Met deze informatie in gedachten ben je klaar om jouw tuin of terras kleurrijk te maken met Klimrozen die door jouw perfecte snoeiwerk in topprestaties kunnen worden gebracht.

Plaats een reactie