Krulwilg snoeien

De kunst van het snoeien van een Krulwilg

Een Krulwilg is een prachtige, sierlijke en bolvormige boom die decennia zo niet eeuwenlang veel tuinen sieren. Krulwilgen hebben een donkergroene kleur, met knoestig, weerbarstig hout. De stam is aan de buitenkant zo glad als een muur. De boom zelf is zeer populair om zijn opvallende look en de traditionele sfeer die hij aan een tuin geeft. Echter, als u uw Krulwilg in topconditie en zo mooi mogelijk wilt houden, is snoeien onderdeel van het onderhoud voor deze mooie bomen.

Wanneer is de beste tijd om Krulwilg te snoeien?

Het is het beste om uw Krulwilg tussen februari en april te snoeien, voor zover het weer het toelaat. Na deze tijd, in de zomer, zetten de knoppen zich vast en is het moeilijker dan nodig om de boom te snoeien. De beste manier om te bepalen of de tijd rijp is om uw Krulwilg te snoeien, is door te observeren wanneer de knoppen op de takken van uw Krulwilg beginnen te groeien en bloeien. Als er nog geen nieuwe structuren op de takken staan, is het een goed moment om te snoeien.

Hoe moet je Krulwilg het beste snoeien?

Om de mooiste Krulwilg te bereiken adviseren experts je om de takken en bladeren zo kort mogelijk te maken. Hou bij het snoeien er ook rekening mee dat je het bovenste deel van de Krulwilg moet proberen te behouden. Dit is het meest decoratieve gedeelte van de boom. Als je de bovenste delen te ver snoeit, zal de Krulwilg alleen maar blijven stijgen. Dit kan mooi zijn, maar als je wilt dat de Krulwilg een mooie, stevige bolvorm krijgt is dat niet aan te raden. De Krulwilg heeft het beste van snoeien, maar niet te veel.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Welke gereedschappen moet je gebruiken bij het snoeien van een Krulwilg?

Bij het snoeien van een Krulwilg gebruik je het beste een telescopisch snoeimes of een hoogteladder, afhankelijk van de hoogte van de Krulwilg. Wanneer u met de telescopische snoeimes snoeit, gebruik dan een mes met een korte, scherpe snede voor beste resultaat. Als je een ladder gebruikt, gebruik dan een lange boomloze schaar met een doppenmaker en een lange telescopische staaf.

Conclusie

Het snoeien van een Krulwilg is een kunst. Hoewel het een ogenschijnlijk eenvoudige taak is, is er meer bij kijken dan u wellicht denkt. Neem de tijd en plan de snoei van de Krulwilg altijd in de late winter of vroege lente vanwege de korte en scherpe knoppen die de Krulwilg geeft. Gebruik ook alleen de juiste gereedschappen, zoals telescopische snoeimes of lange bomenloze scharen. Neem de tijd en verricht het snoeien met zorg, zodat je jouw Krulwilg tot de beste van zijn soort kunt maken.

Plaats een reactie