Krulwilg snoeien

De kunst van het snoeien van een Krulwilg

Een Krulwilg is een prachtige, sierlijke en bolvormige boom die decennia zo niet eeuwenlang veel tuinen sieren. Krulwilgen hebben een donkergroene kleur, met knoestig, weerbarstig hout. De stam is aan de buitenkant zo glad als een muur. De boom zelf is zeer populair om zijn opvallende look en de traditionele sfeer die hij aan een tuin geeft. Echter, als u uw Krulwilg in topconditie en zo mooi mogelijk wilt houden, is snoeien onderdeel van het onderhoud voor deze mooie bomen.

Wanneer is de beste tijd om Krulwilg te snoeien?

Het is het beste om uw Krulwilg tussen februari en april te snoeien, voor zover het weer het toelaat. Na deze tijd, in de zomer, zetten de knoppen zich vast en is het moeilijker dan nodig om de boom te snoeien. De beste manier om te bepalen of de tijd rijp is om uw Krulwilg te snoeien, is door te observeren wanneer de knoppen op de takken van uw Krulwilg beginnen te groeien en bloeien. Als er nog geen nieuwe structuren op de takken staan, is het een goed moment om te snoeien.

Hoe moet je Krulwilg het beste snoeien?

Om de mooiste Krulwilg te bereiken adviseren experts je om de takken en bladeren zo kort mogelijk te maken. Hou bij het snoeien er ook rekening mee dat je het bovenste deel van de Krulwilg moet proberen te behouden. Dit is het meest decoratieve gedeelte van de boom. Als je de bovenste delen te ver snoeit, zal de Krulwilg alleen maar blijven stijgen. Dit kan mooi zijn, maar als je wilt dat de Krulwilg een mooie, stevige bolvorm krijgt is dat niet aan te raden. De Krulwilg heeft het beste van snoeien, maar niet te veel.

Welke gereedschappen moet je gebruiken bij het snoeien van een Krulwilg?

Bij het snoeien van een Krulwilg gebruik je het beste een telescopisch snoeimes of een hoogteladder, afhankelijk van de hoogte van de Krulwilg. Wanneer u met de telescopische snoeimes snoeit, gebruik dan een mes met een korte, scherpe snede voor beste resultaat. Als je een ladder gebruikt, gebruik dan een lange boomloze schaar met een doppenmaker en een lange telescopische staaf.

Conclusie

Het snoeien van een Krulwilg is een kunst. Hoewel het een ogenschijnlijk eenvoudige taak is, is er meer bij kijken dan u wellicht denkt. Neem de tijd en plan de snoei van de Krulwilg altijd in de late winter of vroege lente vanwege de korte en scherpe knoppen die de Krulwilg geeft. Gebruik ook alleen de juiste gereedschappen, zoals telescopische snoeimes of lange bomenloze scharen. Neem de tijd en verricht het snoeien met zorg, zodat je jouw Krulwilg tot de beste van zijn soort kunt maken.

Plaats een reactie