Liguster snoeien

Liguster is een veel gebruikte sierheester die gebruikt wordt om tuinen te omheinen. Deze heester heeft stenige donkergroene bladeren en krijgt prachtige witte bloemen die in juli of augustus verschijnen. Om ervoor te zorgen dat uw Liguster gezond en mooi blijft, is het belangrijk om deze goed te snoeien. Het is een eenvoudige taak die u elke twee tot drie jaar moet herhalen.

Wat heb je nodig?

Om uw Liguster goed te kunnen snoeien heeft u verschillende gereedschappen nodig. Om te beginnen heeft u een eenvoudige tuinschaar nodig voor de meest kleine takken. Daarnaast is het aan te raden een stevige takkenschaar te gebruiken voor de dikkere takken. Als u een gespannen snoei-resultaat wilt bereiken heeft u ook een bewegende elektrische takenschaar nodig. Een ander nuttig stuk gereedschap is een ladder. Een ladder is handig als u bij de bovenste takken wilt komen.

Wanneer moet je snoeien?

Het beste moment om uw Liguster te snoeien is in het vroege voorjaar als de plant net aan het uitlopen is. Snoeien in de winter is geen goed idee omdat de plant de sneeuw kan verliezen of te veel opzetten en dit kan leiden tot een verminderd aantal bloemen in de zomer. U wilt niet dat uw Liguster gaat bloeien terwijl het vroege voorjaar nog niet voorbij is.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 106.33

Hoe moet je snoeien?

Uw Liguster snoeien is een eenvoudig proces, maar het is belangrijk om het correct uit te voeren. Om te beginnen moet u alle dood, verdord of beschadigd hout verwijderen. Werk vervolgens verder met het vormen van de begroeide stam. Probeer bij het vormen een symmetrische vorm en een goede dichtheid te bereiken. Probeer de vorm zo min mogelijk te veranderen, omdat dit de plantstructuren kan beïnvloeden. Vergeet ook niet alle lange uitgestoken takken te verwijderen. Vermijd het verwijderen van meer dan een derde van alle takken in een seizoen, zodat de plant de tijd heeft om te herstellen.

Tips om de Liguster gezond te houden

Naast het goed snoeien van uw Liguster, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze gezond blijft. Één manier is om de juiste knip techniek toe te passen. Knip de takken behoedzaam en probeer verwondingen te voorkomen. Als de takken worden gesneden, moeten er geen open snijvlakken overblijven. U moet ook opletten als u bevestigingsmiddelen gebruikt, zoals linten, lijm of klemmen, omdat dit tot verstikking van de takken kan leiden. Ook is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op schimmel, insecten en andere plagen, zodat u deze direct kunt bestrijden.

Sluitend

Liguster is een mooie plant die een geweldige manier is om tuinen te omheinen. Om ervoor te zorgen dat deze plant gezond en mooi blijft, is het belangrijk om deze regelmatig te snoeien. Het is belangrijk om te weten wanneer u uw Liguster moet snoeien, en hoe u het op de juiste manier kunt doen. Zorg er ook voor dat u de juiste gereedschappen gebruikt en de tips volgt om de plant gezond te houden. Als je de bovenstaande aanwijzingen volgt, zal je Liguster er elk jaar weer stralend uitzien.

Plaats een reactie