Ligusterhaag snoeien

Ligusterhaag is een populaire plant voor de tuin. Het is een zeer sterke, wintergroene haag met grote bladeren en stevige takken. Door de hardheid is het een ideaal ding om je tuin mee af te schermen en maakt het een geweldige versiering voor je tuin. Om er zeker van te zijn dat jouw Ligusterhaag er prachtig uitziet en gezond blijft is regelmatig snoeien nodig. In dit artikel lees je alle ins and out over snoeien van een Ligusterhaag.

Waarom moet je een Ligusterhaag snoeien?

Een Ligusterhaag is groeit hard, soms zo hard dat deze binnen een korte tijd stevig en verdikt wordt. Je kunt de groei verminderen door een haag op de juiste manier te snoeien. Een Ligusterhaag snoeien helpt om de haag gezond en attractive te houden. Een andere reden om je haag te snoeien is om de haag te verdunnen zodat meer zonlicht bij de bodem van de haag komt. Snoeien zorgt ook ervoor dat de luchtcirculatie in de haag verbeterd wordt. Doordat luchtcirculatie verbeterd wordt staan bladeren en takken niet meer in hun eigen sappen, waardoor er geen schimmels meer kunnen vormen en infecties worden voorkomen. Het verlengt ook de levensduur van de haag. Daarnaast maakt snoeien de haag mooi. Het geeft de haag een mooie, uniforme vorm en maakt de haag aantrekkelijk voor het oog.

Wanneer is het beste moment om een Ligusterhaag te snoeien?

Uitstekend moment om te snoeien is meestal te vinden tijdens de maanden augustus of september. Uitstel van snoeien of te vroeg snoeien is niet goed. Als je tijdig begint met snoeien, dan kan je er zeker van zijn dat je haag gezond blijft. Als je de Ligusterhaag te vroeg snoeit, dan is de kans groot dat de haag te veel energie verliest om wintergroen te blijven en de haag kan mogelijk sterven. Als je te laat begint, dan heb je waarschijnlijk problemen om je haag in vorm te krijgen.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar Body
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.66

Hoe je een Ligusterhaag snoeit?

Voor je begint met het snoeien van je Ligusterhaag, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Als eerste moet je rust en vergeetheid creëren rondom de haag. Zorg ervoor dat ervoor dat er geen sporen, spray of andere schade ontstaat aan de Ligusterhaag. Als je klaar bent, moet je alle benodigdheden gereed hebben. Meestal is een schaar of een snoeischaar voldoende voor het snoeien van je Ligusterhaag. Je kunt ook een tuinschaar gebruiken voor grossier snoeien. Daarnaast is het belangrijk dat je goede handschoenen draagt bij het snoeien om je handen te beschermen. Vermijde ook het te ver prunen van je Ligusterhaag. Als je je haag te hard snoeit, kan de haag zijn vitaliteit verliezen.

Voordat je begint met snoeien, wil je een algemeen idee hebben van hoe je haag eruit moet zien na het snoeien. Als de Ligusterhaag eenmaal op het gewenste formaat is, ben je klaar om te beginnen. Begin met het verwijderen van alle dode bladeren, stengels en stukjes tak. Dit kunnen worden gedaan door de negatief gevormde delen van de haag te knippen. Als je alle dode delen hebt verwijderd, kun je verdergaan met het verkleinen van je haag. Begin met het verkleinen van de zijkanten van de haag. Als je klaar bent met de zijkanten, vervolgt je met het zetten van de lagen. Als laatste, kan je de top van de haag knippen om alle knopen die je eerder hebt gemaakt te verzegelen en je haag te laten ademen.

Conclusie

Het snoeien van een Ligusterhaag is een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat de haag gezond en mooi blijft. Door regelmatig je haag te snoeien behoud je de levensduur van je haag en verklein je de kans op schimmel en infecties. Uitstekend tijdstip om een Ligusterhaag te snoeien is meestal tijdens de maanden augustus of september. Voorbereidingen zoals rust en veiligheid binnen de tuin, handschoenen en goede gereedschappen die gebruikt worden voor het snoeien zijn belangrijk voordat je begint. Begin met het verwijderen van alle dode takken en bladeren en ga dan verder met het verkleinen van je haag. Vergeet ook niet om de top van de haag te knippen als laatste stap. Als je deze stappen volgt, heb je een perfect gesnoeide Ligusterhaag.

Plaats een reactie