Moerbeiboom snoeien

Een moerbeiboom is een laagstamme boom of struik, die vaak in steden wordt geplant als vervanging voor de standaard bomen die vaak worden geplant. Deze small tree is populair onder kwekers, tuinliefhebbers en tuinders vanwege zijn verbazingwekkende bladeren en unieke vruchten. Moerbeibomen hebben een bepaalde vorm van snoei nodig om er goed uit te zien en om te voorkomen dat het te overmatig groeit. Hieronder vind je nuttige informatie over hoe je moerbeibomen het beste kunt snoeien.

Wanneer moet je moerbeibomen snoeien?

Het is het beste om moerbeibomen te snoeien in het vroege voorjaar, voordat de bloemknop opengaat. De beste manier om de timing van de snoei te bepalen, is door de temperatuur. Kou of gelijkmatige temperatuur van ca. 5°C is ideaal. Als je in een warme klimaat woont, wacht dan tot na de heetste maanden voor je gaat snoeien. Dit komt omdat dit meestal de periode is waarin bladeren en andere noodzakelijke delen van de moerbeiboombeschadigd kunnen raken.

Hoe moet je moerbeibomen snoeien?

De Moerbeiboom is een meerstammig ras en heeft meerdere bijbehorende stammen. Om er goed uit te zien, kun je de stammen een paar keer per jaar snoeien. Om te voorkomen dat de stammen te ver gegroeid zijn voordat je begint, is het belangrijk dat je de stammen voortdurend verlicht, klein en op het juiste niveau traint. Dit betekent dat je af en toe wat takken en ranken weg moet knippen, zodat je ervoor zorgt dat je alleen plantendelen achterlaat die gunstig zijn voor de gezondheid en groei van de moerbeiboomboom.

Welk gereedschap moet je gebruiken bij het snoeien van moerbeibomen?

Het snoeien van moerbeibomen vereist het gebruik van een goed geslepen snoeischaar of schaar om geen schade toe te brengen aan de boom. Als je vochtige takken snoeit, gebruik dan waterbestendige handschoenen en een goed gemaakte snoeischaar om te voorkomen dat je je handen brandt door het hete sap. Als je een grotere toehanghoutstam moet snoeien, gebruik dan een handzaag om de stam in de juiste lengte te zagen. Een hofbijl kan gebruikt worden om de stammen en takken rustig af te zagen.

Conclusie

Het snoeien van moerbeiboom is een noodzakelijk proces om ervoor te zorgen dat de boom gezond en goed uitziet. Het is het beste om moerbeibomen in het vroege voorjaar te snoeien, voordat de bloemknop opengaat. Om de stammen aan te passen, is het belangrijk om af en toe wat takken en ranken weg te knippen. Bij het snoeien van moerbeiboom is het belangrijk om een goed geslepen snoeischaar of schaar, waterbestendige handschoenen en een goed gemaakte snoeischaar te gebruiken. Als je een grotere toehanghoutstam moet snoeien, gebruik dan een handzaag of hofbijl.

Plaats een reactie