Olijf Boom snoeien

De Olijf boom is een veel voorkomende boom in Nederland. Dit is een boom die veel voorkomt in warme gebieden en die weinig onderhoud of zorg nodig heeft. Olijfbomen zijn lange tijd meegegaan en kunnen duizenden jaren oud worden.

Hoewel olijfbomen helemaal geen dagelijkse of wekelijkse aandacht nodig hebben, is het nog steeds belangrijk om het jaarlijks te snoeien. Als je je olijfboom regelmatig snoeit, zal hij gezond en aantrekkelijk blijven. Snoeien is een geweldige manier om meer schaduw te creëren en de boom beter te laten presteren. In dit artikel gaan we het hebben over hoe je de olijfboom het beste kunt snoeien.

Wanneer en waarom snoeien?

Het is het beste om je Olijf boom jaarlijks te snoeien. Olijfbomen gedijen het best op warme, droge, zonnige dagen. Idealiter kun je de boom snoeien voordat hij zijn zomergroei begint. Op deze manier krijgt de boom de gelegenheid om zijn voedselvoorraad vast te stellen voordat de lange winter begint. Je kunt je boom ook begin april, mei of juni snoeien.

GARDENA Comfort B/S-XL Bypass Snoeischaar - Ø 24 mm - 25 Jaar Garantie
Coolblue.nl
De GARDENA Comfort snoeischaar B/S-XL is krachtig, comfortabel, licht in gewicht en eenvoudig om mee te snoeien voor zowel grote als kleine handen. De schaar heeft een lange levensduur dankzij de hoge kwaliteit van de materialen, met wel 25 jaar garantie! Waar is het artikel voor geschikt? De schaar is geschikt voor het knippen van iets dikkere takken met een diameter van 24mm. De voordelen van de GARDENA snoeischaar De schaar heeft scherpe messen die met veel precisie door het hout snoeien. Door het gebruik van kwalitatieve componenten heeft de schaar een zeer lange levensduur. Er wordt glazvezel gebruikt in het grip zodat de schaar lichter werkt en langer mee gaat. De schaar is altijd veilig op te bergen door de vergrendeling die bovenop de schaar gevestigd is. De ergonomische handgreep is voorzien van antikleef coating en een softgrip. De belangrijkste specificaties van de snoeischaar Maximale knipdiameter: 24 mm Kniptechniek: Bypass Gewicht: 269 gram Met sapgeul: Ja Twee greepposities: Ja Onderste mes: Kwaliteitsstaal Handgrip: Ergonomisch Geschikt voor type hout: Vers hout met een grotere diameter tak Garantie Er zit 25 jaar garantie op de GARDENA snoeischaren. Nieuw assortiment Onder het mom van; werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn, heeft het Duitse concern GARDENA een hele nieuwe generatie snoeischaren gelanceerd. Deze schaar behoort tot deze nieuwe generatie. Dit betekent dat de schaar meerdere testen heeft doorstaan om op de markt gebracht te worden. Dit garandeert de beste kwaliteit en meest comfortabele werking. Eenmaal een GARDENA schaar gekocht en je komt niet makkelijk vanaf! Dankzij de uitmuntende kwaliteit gaat deze generatie snoeischaren generaties lang mee. Over het merk GARDENA GARDENA (onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment. (hand)gereedschap, tuinonderhoudsartikelen, spades en accessoires waarmee je de klussen in je moes- en siertuin simpel kunt klaren. Ook voor gazononderhoud, besproeiing, watertransport, besproeiingspompen en automatische besproeiing heeft GARDENA de juiste oplossing. ...
€ 21.50

Het voornaamste doel van snoeien is om de grootte van de boom aantrekkelijk te houden. Als je de takken en takken bij de basis van de boom verwijdert, wordt de structuur van de stam verbeterd. De hoogte kan worden verminderd en de buitenkant van de kroon kan worden gedefinieerd. Als de stam wordt gecontroleerd, worden olijfbomen er veel gezonder en productiever door.

Hoe Olijf boom
snoeien?

Bij het snoeien van een Olijf boom moet je meestal voorzichtig zijn om te voorkomen dat er schade aan de boom wordt veroorzaakt. Olijfbomen hebben een dikke stam en hun takken zijn sterk genoeg om veel gewicht te dragen. Over het algemeen is het met de hand snoeien de beste manier om de takken goed te beheren. Door de takken met de hand te knippen, voorkom je dat er schade aan de takken ontstaat. Gebruik altijd schone gereedschappen om de takken af te knippen.

Traditionele takkenschaar is de meest voorkomende manier om te knippen, maar je kunt ook andere alternatieven gebruiken, zoals een pootzaag, fluisterzaag of borivage. Als je takken en takken bij de basis van de boom knipt, zorg er dan voor dat je ook de kronkelende, vertakte takken wegneemt. Je moet ook twijgen of zwakke takken verwijderen die de gezondheid of de uitstraling van je boom in gevaar kunnen brengen.

Extra tips voor snoeien van Olijf boom

Olijfbomen kunnen behoorlijk veeleisend zijn als het gaat om voeding. Zorg ervoor dat je de boom op de juiste tijden voedt. Ook al heb je de boom al eerder gesnoeid, het is belangrijk om de boom minstens twee keer per jaar te voeden. Olijfbomen bloeien het beste in kalkachtige, leemachtige bodems, dus als je veel klei in je tuin hebt, verander dan regelmatig de bodem voor je olijfboom.

Als je de “werkelijke leeftijd” van je olijfboom wil achterhalen, is het soms moeilijk om de juiste leeftijd te bepalen. Als je je olijfboom gaat snoeien, is het aan te raden om deze te tellen door de buitenkant van de boom te tellen of door de lengte en dikte te meten. Op deze manier kun je gerichter knippen om je olijfboom gezond en productief te houden.

Snoei je olijfboom regelmatig, voer en verander de bodem. Als je dit regelmatig doet, zal je olijfboom zijn tijd doorstaan en het zal de kans op ziekten of schimmelaanvallen verminderen. Vergeet niet om je gereedschap schoon te maken na het snoeien, zodat er geen schimmel of aaltjes in je tuin kunnen overwinteren.

Olijfbomen kunnen een nuttig en aantrekkelijk element in je tuin zijn. Door regelmatige snoei krijgt de olijfboom de mogelijkheid om jarenlang gezond te blijven. Door deze tips te volgen, zal je regelmatig genieten van schaduw en de vruchten die de olijfboom produceert.

Plaats een reactie