Hortensia Annabelle snoeien

Hortensia Annabelle is een van de populairste paniculate hortensia’s die er zijn. Ze zijn zeer gewild omwille van hun mooie, grote, knalblauwe bloemen. Deze prachtige hortensia kan je elk jaar snoeien, om ervoor te zorgen dat deze mooie bloemen goed blijft groeien en er het hele seizoen fraai uitzien. In dit artikel bespreken we hoe je Hortensia Annabelle het best kunt snoeien om zo voor een fraai resultaat te zorgen.

Wanneer snoeien?

Hortensia Annabelle kan het beste in het vroege voorjaar gesnoeid worden; dit is omdat de struik in het late voorjaar begint met bloeien. Als je Hortensia Annabelle in het late voorjaar snoeit zal de bloei aanzienlijk minder zijn en het zal daarom zonde zijn van je tijd.

Hoe moet je snoeien?

Je kunt de Hortensia Annabelle het beste eerst inspecteren en eventuele droge of dode takken verwijderen. Dit kun je het beste doen door de takken vanuit de basis te knippen. Als je op zoek bent naar een fraaier resultaat, kun je de Hortensia Annabelle vormsnoeien. Hierbij snoei je de struik, waardoor deze een mooie, royale vorm krijgt. Ook kun je de takken wat korter knippen om de bloei te vergroten nadat deze is verdwenen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Gereedschap

Om de Hortensia Annabelle goed te snoeien, heb je het juiste gereedschap nodig. Je hebt voor het snoeien een goede snoeischaar nodig met een scherp mes. De scherpe bladen zullen ervoor zorgen dat je de takken of struik zo schoon mogelijk kunt knippen. Je hebt ook een kleine bosmaaier nodig als je de struik naar een bepaalde vorm wil knippen. Als je de takken iets korter wil knippen, dan heb je een snoeizaag nodig.

Nabloei bevorderen

Na het bloeien kun je ervoor zorgen dat de Hortensia Annabelle bloeit met behulp van een paar simpele tips. Voer de struik gedurende het seizoen extra voeding, zoals stikstof, en bewater deze voldoende. Ook kun je ervoor zorgen dat de struik voldoende licht krijgt en dode bladeren regelmatig verwijderen. Dit alles helpt bij het bevorderen van de bloemproductie.

Hortensia Annabelle beschermen tegen vorst

Hortensia Annabelle zijn gevoelig voor vorst, dus je moet deze structureel beschermen tegen de kou. Tijdens de winter kun je de bladeren en stelen beschermen tegen de kou door deze af te dekken met een laagje ijsvrij mulch. Ook kun je de struik bedekken met zeildoek of een plastic zak voor extra bescherming tegen de vorst.

Conclusie

Hortensia Annabelle is een prachtige hortensia die je elk jaar kunt snoeien om de bloemen goed te laten groeien en er het hele seizoen fraai uit te laten zien. Deze hortensia het beste in het vroege voorjaar snoeien en gebruik hiervoor de juiste gereedschappen. Door de struik regelmatig te voeden, voldoende water te geven en te beschermen tegen vorst kun je ervoor zorgen dat je een prachtig resultaat krijgt.

Plaats een reactie