Strong annabelle snoeien

Strong annabelle is een winterharde, semi deciduele, vlinderbloemige struik die op verschillende bodemsoorten kan worden gekweekt. Om haar bloei te stimuleren, wordt geadviseerd om haar jaarlijks te snoeien. Door het goed te snoeien kunnen we ervoor zorgen dat Strong Annabelle gezond blijft en optimaal gaat bloeien.

Wanneer je Strong Annabelle snoeien?

Het beste moment om Strong Annabelle te snoeien is aan het einde van de winter of het begin van de lente. Als je dit te laat doet, zullen er te weinig bloemen aan het einde van het jaar zijn. Ook wordt geadviseerd om de stengels en bloemen die na de bloei verdorden te verwijderen. Dit helpt bij het voorkomen van schimmelziektes.

Hoe je Strong Annabelle kunt snoeien?

Voordat je met het snoeien begint, moet je eerst een aantal zaken in overweging nemen:

  • Vorm: Strong Annabelle zal het beste gedijen als ze in een compacte, bolvormige vorm wordt gesnoeid.
  • Verdorde stengels: het is belangrijk om alle verdorde stengels en bladeren die in de winterperiode ontstaan, direct te verwijderen.
  • Gezonde stengels en bladeren: tevens is het belangrijk om de gezonde stengels en bladeren die achterblijven voorzichtig te snoeien, zodat ze beter kunnen groeien en herstellen.
  • Nieuwe stengels: nieuwe stengels die in de lente verschijnen, moeten ook zorgvuldig gesnoeid worden om ze in de juiste vorm te krijgen.

Om Strong Annabelle correct te snoeien, heb je de volgende gereedschappen nodig:

  • Snoeischaar
  • Snoeischaar
  • Kniptang
  • Hark
  • Tuingereedschap

Als je begint met het snoeien van Strong Annabelle, moet je eerst de verdorde bladeren verwijderen. Dit kun je het beste doen door ze douceur aant te houden met een hark of door ze met een snoeischaar te verwijderen. Zorg dat je niet teveel verdorde bladeren tegelijk verwijdert, omdat je anders de bloemstruik mogelijk teveel beschadigt. Verwijder ook stengels die te veel afgedragen zijn door de wind of door de zon.

Vervolgens moet je de gezonde stengels en bladeren voorzichtig snoeien met een geschikt snoeigereedschap, zoals een snoeischaar of kniptang. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan, zodat de stengels niet worden beschadigd. Als je de stengels hebt gesnoeid, kun je de structuur van de bolvormige struik vervolgens herstellen door alle overtollige stengels te verwijderen. Je kunt de toevallige scheuten ook wegknippen of verkorten. Snoei ook de lengtestengels waarmee de verdeling van de stam verloren gaat, zodat de plant in balans blijft.

Vervolgens is het belangrijk om al het verdorde en overtollige hout te verwijderen, zodat er geen ziektes kunnen ontstaan. Als je klaar bent met het snoeien, kun je de stam en de stengels afdekken met een laag mulch. Dit kan helpen bij het conserveren van de vochtigheid en het voorkomen van onkruid.

Conclusie

Het gaat erom Strong Annabelle goed te snoeien, zodat ze gezond kan groeien en bloeien. Om dit te bereiken, moet je de struik jaarlijks snoeien aan het einde van de winter/het begin van de lente. Verwijder alle verdorde stengels en knip de gezonde stengels en bladeren voorzichtig. Verwijder ook alle overtollige stengels. Afdekken met mulch is een goede manier om de bodem te conserveren en onkruid te voorkomen.

Plaats een reactie