Taxus snoeien

Taxus is een populair type vaste plant, dat door veel tuinliefhebbers gewaardeerd wordt vanwege de groene kleur en decoratieve bladeren. Taxus is een prachtige aanwinst voor elke tuin. Het is echter belangrijk dat je regelmatig onderhoud aan je Taxus verricht. De manier waarop je dat moet doen, is door Taxus te snoeien. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat het beste aanpakt.

In welke periode van het jaar moet je Taxus snoeien?

Het is aan te raden om Taxus alleen te snoeien als het koud is. Kies daarom voor een cirkeltje van maart tot eind juni. Als de temperatuur boven de 10°C komt, worden de planten het meest gevoelig voor schade. Rond die tijd kun je hier dus beter mee wachten.

Hoe moet je de Taxus snoeien?

De Taxus moet tijdens het snoeien goed worden beschermd tegen de zon. Als deze de plant te veel blootstelt, kan de Taxus uitdrogen.
Het is belangrijk dat je je Taxus op de juiste manier snoeit. Je zou bijvoorbeeld wat twijgen met hekken of stokken vastzetten, zodat je gemakkelijk bij de plant kunt. Ga daarna op zoek naar gele, verdorde of dode takken. Haal deze er voorzichtig uit, terwijl je er rekening mee houdt dat je de rest van de takken niet beschadigt.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Verwijder ook alle kruisende of oplopende takken en gebarsten twijgen. Bedenk dat Taxus niet teveel kan worden gesnoeid, dus wees spartaans in je aanpak. Verwijder maar een paar procent tijdens een snoeibeurt en bouw dit geleidelijk op. Als je te veel snoeit, kan de plant worden aangetast door outrages en organismen zoals schimmels.

Welke gereedschappen heb je nodig?

Voor het snoeien van Taxus heb je verschillende gereedschappen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een goede hak- of draadschaar. Hiermee snijd je de takken kort en mOOremot. Ook een knippool, een vork of steunakker en stokken of stokken zijn nuttig. Neem niet te veel gereedschap mee. Gebruik alleen de stukken die je echt nodig hebt om je Taxus te snoeien.

Samenvatting

Taxus is een populair type vaste plant die veel tuinliefhebbers waarderen. Om ervoor te zorgen dat Taxus er gezond bij blijft, moet je je planten regelmatig snoeien. Kies daarom voor een cirkeltje van maart tot eind juni, als de temperatuur onder de 10°C komt. Zorg ervoor dat de Taxus word beschermd tegen de zon en verwijder gele, dode of verdorde takken. Gebruik ook alleen de gereedschappen die je echt nodig hebt om je Taxus goed te snoeien. Zo zal je ta het meeste profijt hebben van deze mooie plant.

Plaats een reactie