Verbena bonariensis snoeien

Verbena bonariensis is een prachtige vaste plant die door zijn hoogte van meer dan 2 meter in elke tuin een imposante verschijning is. Ondanks het feit dat deze plant geen veelonderhoud vereist, is het snoeien noodzakelijk om het tot zijn maximale potentie te laten groeien. In dit artikel bespreken we hoe je verbena bonariensis het beste kunt snoeien, welke gereedschappen daarvoor nodig zijn en wanneer het beste moment is om de plant te snoeien.

Het snoeien van Verbena bonariensis

Verbena bonariensis is een soort die goed op snoei reageert. Door de plant af en toe te snoeien, behoudt deze zijn sterk en rankwerk. Wanneer je de plant op de juiste manier snoeit, zal deze zich gedurende het jaar goed ontwikkelen. Het snoeien bestaat uit het verwijderen van oude takken en bloemen die al lange tijd aan de plant zitten. Deze oude takken en bloemen zijn niet meer nuttig en zullen de groei van de plant alleen maar tegenhouden.

Het snoeien van Verbena bonariensis moet op de juiste manier gedaan worden. Bij het snoeien is het belangrijk dat je voorzichtig bent, omdat de plant gemakkelijk gewond kan raken door het gebruik van het verkeerde gereedschap. Heb je geen ervaring met het snoeien van deze soort, ga dan altijd naar een gespecialiseerde tuinman of tuinontwerper voor advies.

Gereedschap voor het snoeien

Bij het snoeien van Verbena bonariensis heb je een goede schaar nodig. De schaar is de beste keuze, omdat deze handig is om de plant precies te snoeien op de plek waar je hem wilt. De schaar moet voor elke snoeibeurt scherp zijn, anders kan de plant ginderen en beschadigd raken.

Daarnaast is het aan te raden om altijd een paar handschoenen te dragen als je aan de planten werkt, want Verbena bonariensis heeft prikkelende bloemen die allergische reacties bij sommige mensen kunnen veroorzaken.

Wanneer snoeien?

Het beste moment om Verbena bonariensis te snoeien, is in het voorjaar. De bloemen die in het najaar zijn ontstaan, zijn meestal verwelkt en verdord, dus het is aan te raden om deze in het voorjaar te verwijderen. Tijdens deze periode van het jaar groeit de plant ook actief, dus het is een goed idee om excessief verdorde takken en bloemen te verwijderen om nieuwe groei te stimuleren.

Het snoeien van Verbena bonariensis moet voorzichtig en zorgvuldig gebeuren, zodat de plant niet beschadigd wordt. Gebruik hiervoor de juiste gereedschappen, draag handschoenen en snoei de plant alleen in het voorjaar.

Plaats een reactie