Amerikaanse Sering Snoeien

Amerikaanse sering is een aantrekkelijke plant die veel tuinliefhebbers in hun tuin of landschapsontwerp gebruiken. Het is vrij eenvoudig om te groeien en heeft minimale zorg nodig. Om ervoor te zorgen dat de plant volledig bloeit en gezond is, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. In dit artikel leggen we uit hoe je Amerikaanse sering het beste kunt snoeien, in welke periode van het jaar, hoe je het aanpakt en welke gereedschappen je nodig hebt.

Waarom is het belangrijk om Amerikaanse sering te snoeien?

Een hoogstaande Amerikaanse sering is een kronkelig, golvend houten kasteel met een doolhofachtige uitstraling vol met de mooiste bloemtuilen. Het snoeien van deze plant is belangrijk omdat het de vorm en de hoogte van de Amerikaanse sering regelt. Verder vermindert het ook het aantal uitlopers en bevordert het een steviger, vollere groei zonder zwakke en zieke takken. Kortom, het snoeien van de Amerikaanse sering is essentieel om de plant gezond en krachtig te houden.

Wanneer moet je Amerikaanse sering snoeien?

Het is het beste om Amerikaanse sering te snoeien wanneer het stilstaat. Dit gebeurt meestal wanneer de nachten kouder worden en de temperatuur daalt. Na deze periode is de plant klaar voor de winter, dus het is het beste om de snoei op deze momenten uit te voeren. De beste tijd om te snoeien is nuchter tot vroeg in het seizoen, omdat dit de plant helpt om goed te herstellen van de winter. Als je de Amerikaanse sering in de late herfst of winter snoeit, kan de plant de schok niet aan en kan hij door de wintercondities meer schade oplopen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe ga je te werk bij het snoeien van Amerikaanse sering?

Om met het snoeien van de Amerikaanse sering te beginnen, moet je eerst alle dode, zieke of beschadigde takken verwijderen om de plant te revitaliseren. Ook moeten alle verticale loten worden verwijderd om de plant rustiger te maken en de kronkelende, golvende vorm te behouden. We raden ook aan om niet al te veel verticale loten te snoeien om ervoor te zorgen dat er genoeg zonlicht breekt door de takken.

Om de Amerikaanse sering een mooie, afgeronde vorm te geven, kun je bij de basis van de stam beginnen en een korte, hoekige contouren snoeien. Denk eraan dat je steeds de bovenste takken langer moet maken dan de takken die lager zijn. Zorg ook dat je bovenaan geen uitlopers verwijdert. Het is namelijk erg belangrijk dat de bovenkant van de Amerikaanse sering open is om voldoende licht, lucht en water te kunnen binnenkrijgen.

Welke gereedschappen heb je nodig?

Om te beginnen met snoeien heb je een stevige, schone schaar of een stokmes nodig, afhankelijk van de grootte van de sering. Als je schaar te klein is, is het beter om een stokmes te gebruiken om de takken effectief te verwijderen. Vergeet ook niet om je gereedschap voor en na gebruik te desinfecteren met gewone alcohol, omdat je niet wilt dat er schimmels en bacteriën worden overgebracht van plant naar plant. Ook heb je een tuinslang of tuinspuit nodig om de plant na het snoeien nat te maken.

Conclusie

Als je Amerikaanse sering in je tuin of landschapsontwerp hebt, heb je regelmatig snoei nodig om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft en bloeit. De beste tijd om te snoeien is voornamelijk in de herfst of de winter, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant de herfstshock kan verwoorden. Vergeet ook niet om de nodige gereedschappen te gebruiken om de Amerikaanse sering veilig en effectief te snoeien.

Plaats een reactie