Bolacacia Snoeien

Bolacacia, geplant met zijn mooie bladvormen, zal zonder het juiste onderhoud nogal verstikkend en slecht gevormd kunnen zijn. Daarom moet je Bolacacia periodiek snoeien om het gezond en aantrekkelijk te houden. In dit artikel zullen we kijken naar de technieken die je nodig hebt om Bolacacia te snoeien. We zullen ook bespreken wanneer het het beste is om Bolacacia te snoeien, welke gereedschappen je het beste kunt gebruiken en tips die je kunt gebruiken bij het snoeien van Bolacacia.

Wanneer is het tijd om Bolacacia te snoeien?

Bolacacia kan het beste wegensnoei of top-snoei worden gedaan als het nieuwe groei begint te verschijnen aan het einde van de winter. Dit is de beste tijd om Bolacacia te snoeien, omdat de nieuwe groei vaak veel steviger is dan de oudere groei, dus het zal minder schade toebrengen aan de plant. Als je Bolacacia eerder snoeit, is er meer kans op schade en valt er meer blad af. Je moet ook controleren op verdorde of afgebroken takken. Snoei deze takken af als je erop let, het hele jaar door.

Hoe Bolacacia snoeien?

Het eerste wat je moet doen is je gereedschap klaarzetten. Er zijn enkele gespecialiseerde snoeigereedschappen voor Bolacacia beschikbaar, maar een normale takkenschaar zal volstaan. Zorg ervoor dat uw gereedschap schoon en scherp is, zodat u schade aan de plant kunt voorkomen. Als u klaar bent met uw gereedschap, kunt u de Bolacacia inspecteren op dode takken, verdorde bladeren en overbodige twijgen en takken. Begin bij de basis van de plant en je kunt de takken waarvan je op die locatie af moet, makkelijk herkennen. De takken die je sowieso moet afknippen zijn degenen die elkaar kruisen of teveel hebben verweven. Knip de twijgen ook schuin af boven de knoppen, om schade te voorkomen.

Verzorging na het snoeien

Nadat u klaar bent met uw Bolacacia snoeien, moet u er zeker van zijn dat de plant de juiste verzorging krijgt. Als u Bolacacia in de zomer snoeit, dan moet de plant eerst water krijgen. Als u Bolacacia in de winter snoeit, dan moet de plant goed gewaterd worden na het snoeien. Ook moet u ervoor zorgen dat na het snoeien de plant voldoende licht krijgt, dus hou als u bomen heeft staande bij uw Bolacacia’s, de afstand tussen de bomen en de Bolacacia’s klein, zodat deze voldoende licht krijgen. Vermijd het gebruik van meststoffen in de weken na het snoeien om schimmelziekten te voorkomen.

Conclusie

Snoeien van Bolacacia is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van Bolacacia’s. Als het juist wordt gedaan, kan het de groei en de vorming van de Bolacacia bevorderen. Als je weet hoe je Bolacacia moet snoeien, wat de juiste gereedschappen zijn en wanneer het het beste is om Bolacacia te snoeien, dan kan je Bolacacia gezond en aantrekkelijk houden. Zorg ervoor dat je je Bolacacia’s na het snoeien goed verzorgt om schimmelziekten te voorkomen. Gebruik de tips van dit artikel en je Bolacacia zal zo kunnen bloeien als ze verdient.

Plaats een reactie