Boompje Snoeien

Het snoeien van een boompje is een belangrijke taak als tuinier. Boompjes zullen je tuin of landschap verfraaien als je er goed op let en ze op de juiste manier doet. Gecontroleerd snoeien zorgt ervoor dat het boompje gezond en sterk blijft, vrij van ziekten en plagen. Dit artikel zal je meer vertellen over het snoeien van een boompje, hoe je het beste aanpakt, in welke periode en met welke gereedschappen je dit hier uitvoert.

Wanneer is de beste tijd voor het snoeien?

Het beste moment om een boompje te snoeien is afhankelijk van de soort. Er zijn boompjes die je in het vroege voorjaar, in de lente of in de herfst kunt snoeien. Maar je wil er zeker van zijn dat je het boompje zodra het mogelijk is snoeit, zodat het voldoende tijd heeft om te herstellen voor de komende knopvorming of winterkou. Als je een bepaalde soort wilt snoeien, raden we je aan om een geschikt tijdstip te zoeken voor deze soort.

Hoe een boompje snoeien?

Het boompje snoeien is een eenvoudig proces. Je moet beginnen met het bepalen van welke takken je wilt verwijderen. Bepaal welke takken kort moeten worden gehouden of welke al uit het boompje moet worden verwijderd. Vervolgens moet je het boompje vanuit elke hoek bekijken om ervoor te zorgen dat het er evenwichtig uitziet. Pas wanneer je tevreden bent, kun je beginnen met het daadwerkelijke snoeien.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Bij het snoeien willen we het boompje zo min mogelijk beschadigen. Snijdt de takken zoveel mogelijk langs een tanglijn af. Gebruik bij het snoeien van grotere takken een boomzaag om een glad oppervlak te maken. Als je klaar bent met snoeien, moet je het oppervlak dat je gesneden hebt, behandelen met wax of lijm om ervoor te zorgen dat de takken niet uitdrogen of verschrompelen.

Welke gereedschappen zijn het beste om mee te snoeien?

Als je een boompje wilt snoeien, heb je het volgende nodig: een boomzaag, een koplamp, een boomschaar, een schrobzaag, een pruner, een snoeischaar, een ladder en een boomheffer. De boomzaag en de snoeischaren worden meestal gebruikt om het boompje effectief te snoeien. De pruner wordt gebruikt om takken te verwijderen die moeilijk te bereiken zijn. Met een boomheffer kun je je boompje gemakkelijk bewegen om het vanuit andere hoeken te bekijken. Als je van bovenaf met je boompje bezig bent, is het verstandig om je ladder goed te beveiligen en voorzichtig te zijn.

Conclusie

Snoeien van een boompje is een belangrijke taak als tuinier. Of je nu een eikeboompje, appelboompje of ander boompje hebt; door het boompje te snoeien, wordt je tuin of landschap er mooi bij. Hoewel elke soort een ander tijdstip van snoeien heeft, vraagt ​​het snoeien van elke soort boompje om aandacht en voorzichtigheid. Voor het snoeien heb je verschillende materialen nodig. Denk daarbij aan een boormzaag, koplamp, boomschaar, schrobzaag, pruner, snoeischaren en ladder. Als je deze tips goed volgt bij het snoeien van je boompje, heb je een prachtig resultaat te pakken en zal je boompje er gezond en sterk uitzien.

Plaats een reactie