Camelias snoeien

Camelias zijn prachtige bloemen die perfect zijn om in je tuin te planten. Ze zijn zeer bekend geworden vanwege hun unieke, gekleurde bloemen en de geur die ze produceren. Ze kunnen ook goed gedijen in koelere klimaten waar andere planten het niet zouden redden. Met het juiste snoeien kunnen ze jarenlang meegaan met een mooi resultaat. In dit artikel kijken we naar hoe je jouw Camelias het beste kunt snoeien.

Voordat je begint

Voordat je begint met het snoeien van je Camelias moet je eerst enkele dingen opmerken om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je het snoeien uitvoert in een periode waarin er geen vorst is. Camelias zijn namelijk koudebestendig maar een extreme vorst kan de bloemen schaden. De beste tijd om te snoeien is tussen augustus en oktober. Daarnaast is het belangrijk dat je de planten goed water geeft voordat je begint met snoeien. Dit helpt de Camelias om de snoei goed te verwerken.

Het snoeien

Voordat je begint met het snoeien moet je de Camelias grondig inspecteren. Je moet op zoek gaan naar welgedane, gezonde bladeren die fris en groen aanvoelen. Als je enkele verwelkte of versleten bladeren ziet moet je deze verwijderen. Hierna moet je een paar van de oudste takken die al iets ouder zijn snoeien. Gebruik hiervoor een goede snoeischaar. Je moet de takken kort knippen om de lucht eronder te laten en een goede vorm te creëren.

Als je klaar bent om meer te snoeien moet je de stengels waar de bloemen aan groeien inspecteren. Als er dode bloemen aanwezig zijn moet je ze verwijderen om plaats te maken voor nieuwe bloemen. Als er meer dan 1/3 van de stengels met bloemen weggeknipt zijn moet je de volgende takken wegknippen. Als je eenmaal klaar bent met het snoeien moet je de rest van de bladeren inspecteren. Als er gele of verwelkte bladeren aanwezig zijn moet je deze ook verwijderen.

Na het snoeien

Nadat je klaar bent met het snoeien van je Camelias moet je een paar ding doen. Ten eerste moet je de planten goed water geven. Dit helpt de plant om de snoei gemakkelijker te verwerken. Je moet ook de bladeren inspecteren. Als er een laag stof op de bladeren is aangebracht door de snoei moet je de bladeren afnemen met een zachte doek of kwast.

Ten slotte moet je jouw Camelias beschermen tegen extreme weersomstandigheden, schimmels en insecten. Als je dit doen anders geruäumeerd dan kun je er jarenlang van genieten!

Plaats een reactie