Camelias snoeien

Camelias zijn prachtige bloemen die perfect zijn om in je tuin te planten. Ze zijn zeer bekend geworden vanwege hun unieke, gekleurde bloemen en de geur die ze produceren. Ze kunnen ook goed gedijen in koelere klimaten waar andere planten het niet zouden redden. Met het juiste snoeien kunnen ze jarenlang meegaan met een mooi resultaat. In dit artikel kijken we naar hoe je jouw Camelias het beste kunt snoeien.

Voordat je begint

Voordat je begint met het snoeien van je Camelias moet je eerst enkele dingen opmerken om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je het snoeien uitvoert in een periode waarin er geen vorst is. Camelias zijn namelijk koudebestendig maar een extreme vorst kan de bloemen schaden. De beste tijd om te snoeien is tussen augustus en oktober. Daarnaast is het belangrijk dat je de planten goed water geeft voordat je begint met snoeien. Dit helpt de Camelias om de snoei goed te verwerken.

Het snoeien

Voordat je begint met het snoeien moet je de Camelias grondig inspecteren. Je moet op zoek gaan naar welgedane, gezonde bladeren die fris en groen aanvoelen. Als je enkele verwelkte of versleten bladeren ziet moet je deze verwijderen. Hierna moet je een paar van de oudste takken die al iets ouder zijn snoeien. Gebruik hiervoor een goede snoeischaar. Je moet de takken kort knippen om de lucht eronder te laten en een goede vorm te creëren.

GARDENA THS 500/48 Telescopische Heggenschaar (gemotoriseerd) - 48 cm Meslengte - 25 mm Tandmes opening
Coolblue.nl
Met de Gardena THS 500/48 heggenschaar kunt u hoge heggen eenvoudig en veilig snoeien vanaf de grond.Waar is de heggenschaar voor geschikt?Met de elektrische telescopische heggenschaar THS 500/48 kunt u zonder ladder probleemloos hoge heggen snoeien. Deze haagschaar van Gardena beschikt over een telescopische steel en is daarmee ideaal voor het snoeien van hoge hagen vanuit een veilige staande positie op de grond. Dankzij de telescopische steel kan deze haagschaar worden verlengd tot 3 meter werkbereik. Een kantelbare kop maakt het snoeien van hoge heggentoppen en bodembedekkers mogelijk. Dankzij de ergonomisch gevormde handgreep ligt de haagschaar prettig en veilig in de hand in elke snoeisituatie. Dit garandeert moeiteloos en prettig werken. Door de nieuwe mes-geometrie en lasergesneden precisiemessen wordt het snoeimateriaal vastgezet waardoor je efficiënt en snel kan snoeien. Gesnoeid materiaal slipt minder vaak en ook de resten worden gemakkelijker weggesnoeid. Dankzij de grote mesopening zijn ook dikkere takken in hagen geen enkel probleem. Deze elektrische haagschaar is voorzien van een hoogwaardige, krachtige motor voor krachtig en continu snoeien in één haal, zonder lastige blokkeringen en onderbrekingen. Uw veiligheid is belangrijk voor Gardena. De mesbescherming op het uiteinde van het mes beschermt de gebruiker tegen terugslag als er dicht bij de grond wordt gesnoeid en beschermt het mes tegen schade. Een kabelontlasting voorkomt dat het verlengsnoer per ongeluk kan loskomen.Belangrijkste specificaties: Telescopische steel waarmee de heggenschaar kan worden verlengd tot 3 m werkbereik De kantelbare kop maakt het snoeien van hoge heggentoppen en bodembedekkers mogelijk Voorzien van een hoogwaardige motor voor krachtig en continu snoeien in één haal Gewicht: 4.1 kg Garantie:Er zit twee jaar garantie op de (elektrische) Gardena heggenscharen....
€ 168.13

Als je klaar bent om meer te snoeien moet je de stengels waar de bloemen aan groeien inspecteren. Als er dode bloemen aanwezig zijn moet je ze verwijderen om plaats te maken voor nieuwe bloemen. Als er meer dan 1/3 van de stengels met bloemen weggeknipt zijn moet je de volgende takken wegknippen. Als je eenmaal klaar bent met het snoeien moet je de rest van de bladeren inspecteren. Als er gele of verwelkte bladeren aanwezig zijn moet je deze ook verwijderen.

Na het snoeien

Nadat je klaar bent met het snoeien van je Camelias moet je een paar ding doen. Ten eerste moet je de planten goed water geven. Dit helpt de plant om de snoei gemakkelijker te verwerken. Je moet ook de bladeren inspecteren. Als er een laag stof op de bladeren is aangebracht door de snoei moet je de bladeren afnemen met een zachte doek of kwast.

Ten slotte moet je jouw Camelias beschermen tegen extreme weersomstandigheden, schimmels en insecten. Als je dit doen anders geruäumeerd dan kun je er jarenlang van genieten!

Plaats een reactie