Coniferen snoeien

Coniferen, ook wel naaldbomen genoemd, zijn mooie volwassen bomen die prachtig zijn om te zien. Ze zijn meestal laag blijvend en makkelijk te onderhouden. Het regelmatig snoeien van coniferen is echter noodzakelijk om in goede conditie te blijven. De juiste manier van snoeien is essentieel voor de gezondheid van deze bomen.

Waarom coniferen snoeien?

Snoeien van coniferen is erg belangrijk, omdat het uw boom helpt gezond en sterk te blijven. Het is noodzakelijk om dode, verzwakte of schadegevoelige takken te verwijderen om de algemene gedaante van de boom in stand te houden. Snoeien vermindert ook de kwetsbaarheid van de boom voor schade door insecten, scheuren of ziekte. Net als bij andere bomen zal het snoeien de groei vertragen, waardoor de structuur van de boom beter wordt.

Wanneer is de juiste tijd om coniferen te snoeien?

De beste tijd om coniferen te snoeien is tussen de late lente en de vroege zomer, zoals midden mei tot begin juni. Op deze momenten heeft de boom de meeste tijd om zijn zwakke punten te herstellen voor de winter. Als je coniferen in de winter moet snoeien, moet je alert zijn op de beschikbare warmere momenten. Dit is omdat het snoeien in koudere temperaturen schadelijk kan zijn voor de boom. In warme seizoenen is het echter dus geen probleem om coniferen te snoeien.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe pak je snoeien van coniferen aan?

Als je je aan de juiste tijd houdt, is het belangrijk dat je op de juiste manier te werk gaat. Je moet een ladder gebruiken om de top van de boom te bereiken en voorzichtig de dode, verzwakte of schadegevoelige takken wegknippen. Als je alleen takken wegneemt die dode bladeren of schade vertonen, betekent dit dat je de identiteit van de boom niet verstoort. Let erop dat je niet meer dan een derde van de boom tegelijk snoeit.

Welke gereedschappen heb je nodig voor het snoeien van coniferen?

De meeste coniferen hebben geen speciaal snoeigereedschap nodig. Om de bovenste takken te bereiken waar verzwakte delen of uitgebloeide sporen aanwezig zijn, heb je een ladder nodig. Daarnaast heb je andere handgereedschappen nodig, zoals een snoeischaar, een handspray of een borstel om de takken mee schoon te maken. Als u takken wilt verwijderen die veel dikker zijn dan een vinger, is het handig om een bijl of een ander groter gereedschap te gebruiken.

Hoewel het juiste snoeien van coniferen fundamenteel is voor hun gezondheid, is het belangrijk om het niet over te doen. Als je teveel takken verwijdert, kan dit de identiteit van de boom veranderen en kan het risico op schade of ziekte worden verhoogd. Zorg dus dat u zich aan deze richtlijnen houdt als u coniferen snoeit, zodat uw bomen gezond en sterk blijven.

Plaats een reactie