Ginkgo biloba snoeien

Ginkgo biloba is een mooie en populaire boom, waarvan men vaak verbaasd is over de prachtige, unieke vorm van de bladeren. Deze boom is duurzaam en kan gemakkelijk gesnoeid worden, zelfs door beginners. Snoeien is niet alleen met het oog op de esthetiek, maar ook belangrijk voor de gezondheid van de boom. In dit artikel leggen we uit hoe je Ginkgo biloba op de juiste manier kunt snoeien.

Waarom en wanneer Ginkgo biloba snoeien?

Ginkgo biloba wordt meestal pas gesnoeid raak als de boom volgroeid is. Snoeien is de beste manier om de boom in vorm te houden en om schade te voorkomen. Bovendien kan een goede snoeibeurt ervoor zorgen dat de boom gezonder wordt. Daarom is het belangrijk om de Ginkgo biloba tijdig en regelmatig te snoeien. De beste tijd voor het snoeien is het voorjaar, als de bladeren beginnen te verschijnen. Een tweede snoeibeurt in de herfst wordt ook aanbevolen.

Hoe Ginkgo biloba correct te snoeien?

Het belangrijkste aan het snoeien van Ginkgo biloba is om ervoor te zorgen dat er maar heel weinig bloed verloren gaat. Om de boom te beschermen tegen schade is het belangrijk om de takken zo dicht mogelijk bij de lange stam of de grote takken af te snijden. Gebruik hiervoor een scherp snoeimes met een goed uitgeruste steel. Werk voorzichtig en neem de tijd om de tak op de juiste manier af te snijden. Wees altijd alert en let op het verschil tussen oude en jonge twijgen. Oude twijgen horen helemaal afgesneden te worden, terwijl jonge twijgen slechts afgesnoeid hoeven te worden. Vergeet ook niet de stam te ondersteunen met een paal, als je de takken afsnoeit.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Voorzorgsmaatregelen

Bij het gebruik van snoeigereedschap is voorzichtigheid een absolute must. Draag bijvoorbeeld altijd goede handschoenen om eventuele beschadiging van je handen te voorkomen. Controleer ook regelmatig of het mes scherp is; een scherp mes zal zorgen voor schone snijvlakken en zal de kans op wondinfecties verkleinen. Je moet vooral oppassen met het verwijderen van grote takken of stammen, omdat dit een grote belasting voor de boom kan betekenen. Als je een grote tak afsnijdt, maak dan eerst een gat in de stam om de schok te verminderen. Als laatste, als je de voltooiing van de taak, maak dan altijd af met een evenwichtige watersproeiing.

Conclusie

Ginkgo biloba is een betoverende boom die, als hij goed wordt gesnoeid, vele jaren meegaat. Snoeien is een goede manier om deze enorme boom gezond en in vorm te houden, zodat hij een lange levensduur heeft. Om goed te snoeien, is het belangrijk om te weten wanneer en hoe je het beste kunt snoeien. Ook is het van essentieel belang om de juiste gereedschappen te hebben om de boom te beschermen en omwondinfecties te voorkomen. Snoeien is een kunst die het beste voor de gezondheid van de boom en voor de uiteindelijke esthetiek kan worden uitgevoerd als je het op de juiste manier doet.

Plaats een reactie