Hortensia’s snoeien

Hortensia’s (Hydrangea) zijn een veel voorkomende klimplant die veel in tuinen worden gebruikt. Deze klimplanten zorgen voor kleur en sfeer in uw tuin en hebben een bijzondere bloem. Echter, wanneer u Hortensia’s in uw tuin heeft staan, moet u ervoor zorgen dat ze goed verzorgd worden voor een mooi en gezond resultaat. Snoeien is een essentieel onderdeel van de verzorging van Hortensia’s en daarom is het belangrijk dat u weet hoe je deze planten moet snoeien. In dit artikel leert u hoe u Hortensia’s het beste kunt snoeien, wanneer u dit moet doen en welke gereedschappen u hiervoor kunt gebruiken.

Hoe snoei je Hortensia’s?

Hortensia’s zijn meerjarige klimplanten en zullen elk jaar opnieuw groeien. Om een gezonde plant te krijgen en te behouden, is het noodzakelijk om deze jaarlijks te snoeien. De meest ideale periode voor het snoeien van Hortensia’s is in het vroege voorjaar, na de meeste vorstperiodes. Op die tijd is er het meeste leven in de plant, waardoor inhoud kunnen verteren en sneller te herstellen. Als je deze klimplanten later in het jaar snoeit, is de kans groot dat de planten schade oplopen en dat het blad wegvalt.

Het snoeien van Hortensia’s begint met het verwijderen van oude of verdorde takken. Als je nog niet eerder hebt gesnoeid, zul je deze oude takken over een langere periode moeten weghalen. Onder oude takken verstaan we takken die vijf jaar niet meer zijn gesnoeid en die zijn vertakt. Verder is het belangrijk om een mooie, symmetrische vorm te behouden. Snoei de schaar bij de stam af en zoek de uitlopers van de schaar die je op loofhoogte moet afsnijden. Hierbij moeten alle vertakkingen worden weggesnoeid, ongeacht hun grootte of stuk.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Welke gereedschappen gebruik je voor het snoeien van Hortensia’s

Voor het snoeien van Hortensia’s zijn er verschillende soorten gereedschappen die je kunt gebruiken. In de eerste plaats heb je stokgaffels nodig om oude, verdorde takken te verwijderen. Je kunt ook secateurs gebruiken, die idealer zijn voor het snoeien van zachte en jonge takken. Na het snoeien kun je deze gereedschappen steriliseren met een doek en spiritus om de verspreiding van ziektes te voorkomen.

Het is ook slim om handschoenen te gebruiken om uw handen te beschermen wanneer u aan het werk bent. Gebruik ook een speciale bril als je lange stukken moet snoeien. Deze tool kan je helpen om de juiste hoek te vinden en om de hortensiaplant in een bepaalde vorm te knippen zodat deze er natuurlijk uitziet.

Hoe kan ik de beste resultaten oogsten als ik Hortensia’s snoei?

Bij het snoeien van Hortensia’s is het erg belangrijk dat u de juiste technieken gebruikt. Zorg ervoor dat je de takken en twijgen zo gelijkmatig mogelijk knipt om een prachtig symmetrisch resultaat te krijgen. Als het uw doel is om een langere bloem te krijgen, moet u ervoor zorgen dat u de bovenste takken zo kort mogelijk snoeit. Zorg daarnaast voor voldoende licht en lucht op de plant, zodat de takken die je gesnoeid hebt voldoende lucht en licht krijgen om goed te groeien. Als je dat regelmatig doet, zal je Hortensia veel beter kunnen bloeien.

Vergeet ook niet om je gereedschappen goed schoon te houden nadat je bent klaar met het snoeien. Blader door de plant en controleer of er geen insecten of schimmel achterblijven. Als je deze stappen goed volgt, kun je ervoor zorgen dat je Hortensia’s in een perfect verzorgde tuin staan en veel beter bloeien dan ooit tevoren.

Plaats een reactie