Hypericum snoeien

Waarom Hypericum snoeien?

Hypericum, ook wel bekend als St. John’s wort, is een populaire bloem in tuinen en borders vanwege de prachtige, felgele bloemen en diepgroene bladeren. Hoewel Hypericum een makkelijk te verzorgen tuinplant is, is het belangrijk om hem van tijd tot tijd te snoeien om het te helpen bloeien en goed te groeien. Door van tijd tot tijd je Hypericum te snoeien kun je ervoor zorgen dat het zich goed blijft ontwikkelen, in een mooie, volle vorm. Snoeien is daarnaast ook de beste manier om deze tuinplant opnieuw te laten uitlopen.

Hoe Hypericum te snoeien?

Het snoeien van Hypericum is een zeer eenvoudig proces. In het algemeen is het aan te raden om je Hypericum twee keer per jaar te snoeien. Gewoonlijk is de eerste snoei vlak na de bloei en de tweede snoei in de winter. Dit versnelt de volgende bloeicyclus. Wanneer je je Hypericum gaat snoeien, begin dan altijd bij de basis, waar de stammen vanuit de grond vertrekken. Gebruik bij voorkeur gespecialiseerde snoeigereedschap dat is zacht en veilig voor je plant. Knip hierbij de oude, dode takken weg, deze zijn meestal roodachtig bruin of donkerbruin. Laat de gezonde takken intact.

Waarop moet je letten bij het snoeien?

Bij het snoeien is het belangrijk om nooit te veel af te knippen of te veel bladeren te verwijderen. Verwijder maximaal 20 procent van de bladeren als je aan het snoeien bent. Het snoeien van Hypericum moet verder liefdevol gebeuren, waarbij alles wat leven heeft zo veel mogelijk in tact gelaten moet worden. Vergeet ook het onderhoudsniveau van de Hypericum niet. Om ervoor te zorgen dat de plant optimaal bloeit, is het ook belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Verwijder dode bloemen meteen, zodat de nieuwe bloemen zich optimaal kunnen uitbreiden.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Andere onderhoudsnormen

Daarnaast is het ook belangrijk om de omliggende grond van de Hypericum regelmatig te controleren en te mulchen. Mulchen helpt het vocht vast te houden, waardoor de grond makkelijker luchtig en vochtig blijft. Het is ook aan te raden om gras en andere ongewenste planten bij de Hypericum te verwijderen. Voor het beste resultaat is het ook aan te raden om het gebied twee keer per jaar te bemesten, in het voorjaar en in de late zomer. Een goede bemesting is testrijk, vooral fosfor en stikstof, twee belangrijke voedingsstoffen voor een goede plantengroei.

Verzorgingstips

Hypericum is een stevige plant die veel warmte en licht nodig heeft. De beste locatie voor een Hypericum is een plek waar de hele dag gedurende langere periodes de zon schijnt. Regelmatig water geven is ook erg belangrijk. Na het snoeien moet je Hypericum regelmatig met water worden besproeid, zodat het zich goed kan ontwikkelen. Ook veel lucht in de buurt van de Hypericum is belangrijk.

Conclusie

Hoewel Hypericum een makkelijk te verzorgen tuinplant is, is het wel belangrijk om hem van tijd tot tijd te snoeien. Door je Hypericum tweemaal per jaar te snoeien kun je ervoor zorgen dat hij goed blijft groeien en bloeien. Het is belangrijk om liefdevol te snoeien, verwijder maximaal 20 procent van de bladeren, en mulch de grond regelmatig. Daarnaast is het ook aan te raden om je Hypericum elk jaar te bemesten, met een meststof die rijk is aan fosfor en stikstof, en hem regelmatig met water te besproeien. Wanneer je deze eenvoudige onderhoudstips volgt, zal je Hypericum helemaal tot zijn recht komen en zich ontwikkelen tot een mooie, volle tuinplant.

Plaats een reactie