Magnolia snoeien

Magnolia’s zijn prachtige bloemen die over grote delen van de wereld worden gekweekt. Door de afwisselende bloeiperioden zijn deze onovertroffen in hun schoonheid. Magnolia’s zijn echter niet vrij van het noodzakelijke onderhoud, terwijl snoeien een belangrijk onderdeel is van goede verzorging. Het is belangrijk dat je de juiste technieken gebruikt en de juiste tijd van het jaar kiest om ervoor te zorgen dat je Magnolia-struiken in topconditie en gezond blijven.

Hoe Magnolia’s het beste te snoeien?

De beste manier om een Magnolia te snoeien is met een scherp en gematigd gereedschap. Niets is erger dan je Magnolia te moeten herstellen vanwege onjuiste snoeitechnieken. De meest geschikte tijden om te snoeien, zijn in het vroege voorjaar en in late herfst. U kunt alleen takken weghalen die minder verstrengeld zijn, en alleen de branches wegknippen die de groei van de Magnolia binnen de grenzen houden. Maak korte en scherpe snijbewegingen wanneer u het hoofd van de struik, kroon of takken knipt.

Het snoeien van Magnolia’s is het best gedaan voor de nieuwe groei begint, omdat deze de meeste kans heeft om de bloei gezond te houden. Een goede manier om te snoeien ligt in het plaatsen van uw vingers op de tak waar het snoeien moet worden uitgevoerd, en vervolgens het knippen van de tak net onder de vingers. Hierdoor wordt elke tak op dezelfde plaats geknipt en de gezondheid kan met een betere groei worden behouden.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar Body
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.99

Het materiaal om te snoeien

Het gaat hier om snoeien, en je wilt materialen die goed werken. Voor het snoeien van Magnolia’s is het beste gereedschap een scherp tuinschaar, een tuinspiraal oogvormige schaar of tuin-knipper en een handsnoeischaar. Probeer jouw gereedschap elke tijd te houden, en als je merkt dat het bot of jeukerig is, veeg dan het vuil van het metaal af en zet het scharpen (of vervang het met een nieuwe).

Vergeet niet om naar de personen toe te geven met de juiste kleding, zoals een lange broek en handschoenen, en een veiligheidsbril. Deze items zullen helpen bij het voorkomen dat je plant letsel opdoet en je persoon tegen mogelijke schade door een schaar of knipper, enz.

Hoe Magnolia’s bemesten

Magnolia’s vereisen ook periodieke bemesting om gezonde gewassen te krijgen. Dit betekent verminderde bloei, pluizen en gebladerte. Als u uw Magnolia wilt blijven doen bloeien, is het belangrijk om de juiste soorten bemesting voor elke bouillon te gebruiken. Gemengde, licht verteerde organische mest kunnen worden gebruikt bij de transplantatie, deze kan ook elk jaar worden gebruikt in het lente of vroege zomer. Voor de beste resultaten, meng het meststof mengsel in de top 3 cm van de grond waar het blad blijft.

U kunt ook gespecialiseerde meststoffen voor Magnolia’s gebruiken, wat vaak onderhoudsvoeding van de afvoer wordt genoemd. Dit is het beste als het wordt toegevoegd aan het blad waar het precies op de plantenblaadjes valt. Organische bemesting is meestal het beste, aangezien deze het water tegelijkertijd bevat in de opname en dringend nodig voor gezonde bloei is. Vermijd overmatige bemesting van de Magnolia om te voorkomen dat de wortels gezond verdwijnen.

Conclusie

Magnolia’s doen het best als ze goed worden onderhouden, waaronder correct snoeien en periodieke bemesting. Door te snoeien met scherpe en verstandige gereedschappen, kan de verzorging worden verbeterd die de gezondheid van de Magnolia’s met betere groei verbetert. Bovendien is het belangrijk dat u organische meststoffen gebruikt, die helpen bij het behouden van gezonde bloemen en pluizen. Maar bovenal moet je geduldig zijn en je Magnolia’s regelmatig controleren voor het beste resultaat.

Plaats een reactie