Pluimen snoeien

Pluimen zijn een bloeiende struik of een kleine boom, waarvan de beroemde soorten de Prunus Padus of de Prunus Cerasifera zijn. Pluimen zijn een veelgebruikte tuinplant, komen voor in veel soorten en maten en geven een tuin een prachtige aanwinst. Ze kunnen bestand zijn tegen de cruele weersomstandigheden, wat betekent dat als je er eenmaal voor kiest om pluimen in je tuin te planten, het een open deur is voor jaren aan stralende kleuren.

Net als met alle andere tuinplanten moeten pluimen gesnoeid worden om er echt mooi en gezond uit laten zien. Snoeien helpt bij het beheersbaar houden van de grootte en vorm van de plant, en het helpt ook om de bloemproductie te verhogen. Door de pluim regelmatig te snoeien, houd je de plant mooi naar vorm. Bovendien helpen bepaalde soorten pluimen uitdunnen, wat betekent dat je meer nieuwe bloemen, nieuwe groei en meer blad zult zien. Zelfs met alle voordelen die snoeien met zich meebrengt, kunnen pluimen een uitdagende plant zijn die voorzichtig moeten worden gesnoeid.

Snoeien van Pluimen

Snoeien van pluimen moet vroeg in het jaar gebeuren, meestal tussen het einde van de winter en het begin van de lente. Het beste is om twee maal per jaar te snoeien: in de late winter om de doorgroei te beheersen en in de late herfst om de groei opnieuw te stimuleren. Als je je pluim snoeit, zorg er dan voor dat je hogere takken boven de lagere takken installeert. Hiermee krijgt de pluim de kans om mooi in balans te staan ever alle kanten.

Bij het snoeien van pluimen is het belangrijk om voorzichtig te zijn. De pluim bevat juiste korrelige takken die als gevolg van schade of verkeerd gesnoeide takken kunnen verruinen. Gebruik daarom altijd een goede snoeischaar die in goede staat is en geen schade kan aanrichten. Een ander belangrijk punt is dat je de pluimen snoeit als de struik in de ruststadium staat. Omdat de plant dan niet zoveel energie heeft, zal het minder kwetsbaar zijn.

Het snoeien van een pluim hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet voorzichtig en rustig te werk gaan. Begin met het verwijderen van alle dode bladeren, dood hout, en enige gespleten of gebarsten takken. Verwijder vervolgens de gebogen of gerafelde takken of takken die naar binnen groeien. Snoei vervolgens alleen de takken van de pluimen die een te ruim worden of die uit balans zijn met de rest van de boom.

Wanneer je een pluim correct hebt gesnoeid, zal deze in de loop van de tijd groeien en zal hij een mooie, symmetrische vorm krijgen. Je zou je pluimen elke paar jaar moeten snoeien om de bloemproductie te verhogen en de plant mooi in vorm te houden. Het is een eenvoudige taak die je in je eentje kunt doen, of je kunt de tuinman laten komen als je een bepaalde soort techniek nodig hebt die je niet beheerst.

Samenvatting

Pluimen zijn een populaire tuinplant, en het goed onderhouden ervan is essentieel voor de algehele gezondheid. Snoeien van pluimen moet vroeg in het jaar gedaan worden, tussen het einde van de winter en het begin van de lente. Zorg ervoor dat je een goede snoeischaar gebruikt die geen schade toebrengt en snoei alle dood hout, gespleten of gebarsten takken, en alle gebogen of gerafelde takken weg. Door je pluim regelmatig te snoeien, kun je de plant mooi naar vorm houden en de bloemproductie verhogen. Dankzij deze tips ben je goed op weg op weg om je pluimen in een echte bloei te laten komen.

Plaats een reactie