Trompetbloem snoeien

Trompetbloemen (Bignonia capreolata) zijn een populair soort klimplant die vaak wordt aangetroffen in oude tuinen en parken. Ze hebben prachtige rode of gele bloemen die lijken op lange, hangende trompetten, en bevinden zich meestal op een rek of hekwerk. Door regelmatig te snoeien help je ervoor te zorgen dat deze bloemen er gezond en mooi uitzien. Snoei is nodig om de plant vitaal te houden en om te voorkomen dat er teveel bladeren en takken aan de trompetbloem verschijnen.

Hoe snoei je een Trompetbloem?

Snoeien van een trompetbloem is meestal eenvoudig als je gemakkelijk bij de plant kunt komen. De beste tijd om een trompetbloem te snoeien is in het voorjaar, vlak na het bloeiseizoen. Als een trompetbloem te vaak wordt gesnoeid, of te abrupt, dan kan de plant botiaal gaan, wat de bloei kan verminderen. Je kunt de trompetbloem het beste snoeien met een tang, een zeisschaar, of een elektrische heggenschaar.

Stap 1: Maak een Algemene Check-Up

Vooraleer je begint met snoeien is het belangrijk dat je eerst een algemene check-up maakt. Controleer de bloem om te zien of er beschadigde of dood hout is en verwijder deze. Alle donkere plekken of dode bloemen moeten worden verwijderd. Wanneer je klaar bent, doe dan een tweede inspectie om te zien of je alle beschadigde en dode bloemen hebt verwijderd. Kijk ook of er overmatig veel gebladerte aan de trompetbloem is verschenen, zo ja, trim deze dan weg.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Stap 2: Snoei de Overhangende Bloemen Weg

Als je klaar bent met de check-up, is het tijd om te beginnen met het snoeien van de bloemen. Begin met het snoeien van de overhangende bloemen of takken boven de andere bloemen. Voer deze stap uit met een tang of een schaar. Probeer zo veel mogelijk bloemen te behouden, maar knip diegene weg die erg verkommerd zijn. Als je klaar bent, controleer je werk om er zeker van te zijn dat de bloemen netjes worden gesneden.

Stap 3: Maak de Bovenste Takken en Bloemen Vrij

Nadat je de overhangende bloemen en takken hebt gesnoeid, is het tijd om de bovenste takken en bloemen vrij te maken. Omdat trompetbloemen vaak geen verticale vorm hebben, is het belangrijk om de bovenste takken en bloemen vrij te maken van andere takken en bloemen. Geen enkele tak of bloem moet gecomprimeerd worden. Als de trompetbloem groot genoeg is, dan kun je ook de onderste takken trimmen om een mooie vormige bovenkant te creëren.

Stap 4: Maak een Opening in de Midden

Als de bovenste bloemen en takken vrij gemaakt zijn, is het tijd om een opening in het midden te maken. Deze opening is nodig om een meer open blik van de bloem te krijgen. Probeer je takken zo te snoeien dat je een grote mooie cirkelvormig gat krijgt in het midden. Je kunt ook wat kleiner gaten in het midden maken, zodat er meer takken en bloemen vrij komen.

Stap 5: Maak de Uiterste Uiteinden en Bloemen Vrij

De laatste stap om een trompetbloem te snoeien is om alle uitersten uiteinden en bloemen vrij te maken. Deze stap is belangrijk om de bloem symmetrisch te maken. Snoei dus alle takken waar ze te dicht bij elkaar staan, en knip alles wat te lang is. Vergeet niet om te controleren op botsingen, misschien moet je nog wat extra takken wegnemen. Trim ook alle dode bloemen of verdorde bladeren.

Eindresultaat

Na dit alles te hebben gedaan, zou je nu een schitterende trompetbloem moeten hebben. De bloem zou symmetrisch en open moeten zijn, met een schone check-up. Als je alleze stappen volgt, dan zal je trompetbloem iedere keer weer als nieuw bloeien!

Plaats een reactie